Rulada din carne de porc

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2016 | 4222 vizualizari

 

Daca aveti o bucata mare de muschi de porc si vreti sa o pregatiti intr-un mod mai deosebit, puteti face o rulada.

 

INGREDIENTE

  • 650 g muschi de porc
  • 250 g carne de porc
  • 3 cepe
  • un morcov
  • o tija de apio
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • un ou
  • putin cimbru uscat
  • 3 castraveti murati
  • ulei pentru uns tava
  • o ceasca cu apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de porc:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul. 

Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu ceapa (curatata de foi, spalata si taiata in 4), morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat) si tija de apio (spalata si taiata rondele). Dupa aceea, se pun toate intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper negru macinat, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, un ou si putin cimbru uscat.

Peste muschi se presara sare si  jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, apoi se intinde amestecul din castron si se insira castravetii murati, unul in spatele celuilalt, pe partea mai lunga a muschiului. Se ruleaza muschiul si se infig scobitori in el din loc in loc pentru a nu se desface (de asemenea, se poate lega cu ata sau sfoara). Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei, in care se adauga o cescuta cu apa, si se presara putin cimbru uscat peste ea. Se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor pana cand se patrunde carnea bine, dupa care se ia folia si se mai lasa la cuptor pana cand capata o crusta frumoasa. Dupa ce rulada este scoasa din cuptor, se scot si scobitorile cu atentie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ton pe crostini de paine de secara